Gå til hovedindhold

En god hverdag – hver dag

Tomatbagt laks

Tomatbagt laks

Lækker laks der bogstavelig talt bliver infuseret med tomaters sødme, syrlighed og et strejf af umami-smag.

Personer

Til 3 personer

Anvendelse

Som fisk til et måltid, kold som pålæg eller til madpakken

Holdbarhed

Laksen smager også glimrende kold og holder sig i op til 2 dage i køleskabet

Sværhedsgrad

Let

Tilberedningstid

15 minutter

Køkkengear in action

Din varmluftsovn

Det skal du bruge

  • 200-300 gr. laksefilet uden skind og ben, skåret små bøffer
  • 3-5 dl mosede tomater (Pasata di pomodori)
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Krydderier

Så nemt er det

  1. Læg laksestykkerne på en bradepande beklædt med bagepapir og hæld godt med mosede tomater henover hvert stykke laks
  2. Drys salt og peber på
  3. Bag laksestykkerne 12-15 minutter på 180° C i ovnen ved varmluft. Tjek om laksen er færdig. Det er den, hvis den ikke er rå i midten, kødet deler sig i flager, og der er kommet væske på overfladen, der ligner mælkehvide bobler.

Køkkentip

Du kan også bruge andre slags fisk udover laks, og tænk på alle de krydderier, du kan drysse henover laksen; karry, gurkemeje, fintmalet spidskommen, allehånde eller chili. Eller friske krydderurter som rosmarin og timian.

Hvis du skal lave en virkelig blæret udgave, så tag 1 økologisk appelsin og skær den i papirtynde skiver med en meget skarp kniv. Læg skiverne oven på laksestykkerne, efter de er blevet toppet med mosede tomater. Det giver en delikat orangesmag. Og ja, du kan sagtens spise det hele, når appelsinskiverne er meget tynde - også skrællen.

Hvis du ikke har mosede tomater, kan du bruge hakkede eller flåede tomater. Men læg dem i en sigte først, så alt den tynde væde løber fra.

Video