Gå til hovedindhold

En god hverdag – hver dag

Ovnbagte æbler med nougatdrys

Ovnbagte æbler med nougatdrys

Ja, der står “nougat”, for det er den smag, du får her. Den opstår, fordi hasselnødderne bliver ristet nænsomt. Atter en gang lækkerier i en helt sund udgave.

Personer

Til 4 personer

Anvendelse

Som dessert

Holdbarhed

Nougatmelet holder sig i et par uger i køleskabet

Sværhedsgrad

Let

Tilberedningstid

30 minutter

Køkkengear in action

En foodprocessor, blender eller elektrisk kaffekværn

Det skal du bruge

  • 3 røde æbler, skåret i både eller grove tern
  • 3 pærer, skåret i både eller grove tern
  • Fintreven skræl og friskpresset saft af en økologisk appelsin
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 dl hasselnødder med skal
  • 1 dl hørfrø
  • 1-2 spsk stødt kanel

Så nemt er det

  1. Vend æbler og pærer i appelsinsaft, appelsinskræl, vanilje, kanel, allehånde og kardemomme
  2. Kom det i et ovnfast fad med bagepapir i bunden
  3. Kom hasselnødderne i et separat lille ovnfast fad eller en ovnfast skål
  4. Kom både frugt og hasselnødder i en forvarmet ovn ved 180° C på varmluft
  5. Bag hasselnødderne i ca. 15 minutter til de er gyldenbrune og lækre. Tag dem ud
  6. Lad frugten blive i ovnen
  7. Kom hasselnødderne, hørfrø og kanel i en elektrisk kaffemølle eller en kraftig blender eller foodprocessor og mal dem til fint mel
  8. Tag frugten ud efter 25 minutter når den er mør og sød
  9. Server æbler og pærer drysset med “nougatdrysset”. Bon appetit!

Køkkentip

Her er nougatmelen drysset på ovnbagte æbler, men den smager også herligt på yoghurt naturel, frugtsalat, stykker af rå frugt, drysset over din morgengrød eller morgensmoothie eller på grøntsagsstænger.

Video

Hej vi bruger også cookies

Nogle bruges til forbedring af siden. Ved at klikke 'OK' accepterer du brugen af alle cookies.