Gå til hovedindhold

En god hverdag – hver dag

Ovnbagt laks med æbler og oliven

Ovnbagt laks med æbler og oliven

Et delikat triumvirat af lækkert laksekød, søde og syrlige æbler og salte oliven.

Personer

Til 4 personer

Holdbarhed

Retten smager rigtig godt kold dagen derpå. Faktisk kan den holde sig 2 dage i køleskabet

Sværhedsgrad

Let

Tilberedningstid

15 minutter

Det skal du bruge

  • 600 gr. friskfileteret laks uden skind, skåret i 4 lige store stykker
  • 1 madæble, skåret i tynde både
  • 1 dl grønne oliven uden sten, hakket groft
  • Friskkværnet sort peber
  • Friskpresset citronsaft

Så nemt er det

  1. Arranger laksestykkerne i et ovnfast fad og top dem med æblebåde, oliven og en smule peber
  2. Giv dem 6-8 minutter i en 170 grader varm ovn. Herefter tages de straks ud af ovnen. Laksen er færdig i det øjeblik, hvor hvide mælkelignende dråber dukker op på overfladen. Husk at ovnen skal være forvarmet

Køkkentip

Laksen kan med fordel serveres med dampede grøntsager eller søde kartofler.

Vær fuldstændig pedantisk med tiden. Laksen skal lige være færdig og ikke mere. Den skal jo være saftig og ikke tør; dele sig i fine flager, når man prikker til den med en gaffel og ikke i trevler. Den skal være lidt spændstig, men ikke hård.

Æblerne skal heller ikke tørre ud, men blot begynde at dryppe en smule, og så selvfølgelig aflevere den sødme, de gemmer på.

Video