Gå til hovedindhold

En god hverdag – hver dag

Kyllingegryde

Kyllingegryde

Fantastisk alt-i-en-gryde med kylling, pasta og grøntsager.

Personer

Til 2 personer

Holdbarhed

Resterne smager fænomenalt dagen derpå

Sværhedsgrad

Mellem

Tilberedningstid

25 minutter

Det skal du bruge

  • Vand
  • 150 g fuldkornspasta
  • 1-2 fed hvidløg, hakket eller knust
  • 5 cm frisk ingefær, finthakket
  • ½ rødspidskål, skåret i tynde strimler
  • 2 røde peberfrugter eller snack peberfrugter, skåret i tynde skiver
  • 2 stk kyllingebryst uden skind, skåret i store tern
  • 1 bakke babyspinat, renset
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Frisk basilikum

Så nemt er det

  1. Kom nok vand i en gryde til, at der er ca. 5 cm vand i gryden og bring det i kog
  2. Tilsæt pasta og en smule salt samt hvidløg og ingefær, når vandet koger. Læg låg på og kog i 5-6 minutter, indtil pastaen er halvt kogt. Tjek halvvejs for at sikre dig, at der er nok vand i gryden, så pastaen ikke brænder på i bunden af gryden
  3. Kom kål, peberfrugt og kylling og evt. lidt mere vand i gryden. Bring gryden i kog igen og giv alle herlighederne yderligere 5-6 minutter under låg, så pastaen er al dente, og kylling og grøntsager er tilberedte
  4. Vend babyspinat i gryden med herlighederne
  5. Fordel lækkerierne i to skåle. Stænk med olivenolie samt salt og peber og dekorer med lidt basilikum

Køkkentip

Du kan bruge alle mulige andre slags grøntsager, der egner sig til at blive skåret, snittet og dampet, fx fennikel, gulerødder, squash, pastinak, broccoli, persillerod, porrer, løg eller knoldselleri. Du kan selvfølgelig også bruge andre slags peberfrugter, såsom grøn, gul eller orange peberfrugt.

Kylling kan erstattes med kalkun, og du kan også bruge alle mulige andre krydderurter end basilikum, fx bredbladet persille, kørvel eller brøndkarse. Du kan selvfølgelig også bruge alle mulige andre krydderier end hvidløg og ingefær, fx chili, karry eller finthakket citrongræs.

Hvis du ikke er enormt hurtig til at snitte og skære grøntsager, kan du enten ordne dem, inden du starter eller bruge grøntsager, der allerede er snittede eller hakkede.

Video

Hej vi bruger også cookies

Nogle bruges til forbedring af siden. Ved at klikke 'OK' accepterer du brugen af alle cookies.