Gå til hovedindhold

En god hverdag – hver dag

Frugt dyppet i “salmiaklakridspulver"

Frugt dyppet i “salmiaklakridspulver"

Elsker du også lakrids og nemme mellemmåltider? Så er denne snack med frugt dyppet i salmiaklakridspulver lige noget for dig! Den er endda sund, så du kan spise løs, som det passer dig. 

Personer

Til 4 personer

Anvendelse

Perfekt som en lækker snack eller en god dessert efter aftensmaden

Holdbarhed

Salmiaklakridspulveret holder nærmest uendeligt, hvis du opbevarer det i en beholder med låg, f.eks. en lille glaskrukke med skrue- eller patentlåg

Sværhedsgrad

Let

Tilberedningstid

Det tager blot 2 minutter at blande salmiaklakridspulveret, og efterfølgende skal frugten bare skæres

Køkkengear in action

Alt du behøver er en skål, et spækbræt og en kniv

Det skal du bruge

  • 2 dele engelsk lakridspulver, rålakridspulver eller rålakridsgranulat
  • 1 del stødt ingefær
  • Frisk frugt efter lyst skåret i mundbidder” f.eks.
    • Banan
    • Æble
    • Pære
    • Andet frugt du elsker

Så nemt er det

  1. Bland lakridspulver og stødt ingefær grundigt i en skål
  2. Dyp et stykke af din udskårne frugt i blandingen
  3. Gentag hver gang du får lyst til en lækker frugt-lakridsbombe 

Køkkentip

Der findes to slags lakridspulver: Stødt lakridsrod og engelsk lakridspulver (også kaldet rålakridspulver). Sidstnævnte er stærkere, men også renere i smagen. Brug derfor engelsk lakridspulver frem for stødt lakridsrod.

Prøv også at lave blandingen med 2 dele rent kakaopulver, 2 dele lakridspulver og 1 del ingefær eller at tilsætte små mængder af andre aromatiske og søde krydderier, såsom vanilje, kanel, kardemomme, allehånde og nelliker.

Og vigtigst af alt: Lav helst en meget større portion, end du kan spise lige her og nu. På den måde kan du altid tage en frugt-lakridsbombe, når du får lyst. For det gør du!

Video