Frugt dyppet i “salmiaklakridspulver"
Elsker du også lakrids og nemme mellemmåltider? Så er denne snack med frugt dyppet i salmiaklakridspulver lige noget for dig! Den er endda sund, så du kan spise løs, som det passer dig.
Personer
Anvendelse
Perfekt som en lækker snack eller en god dessert efter aftensmaden
Holdbarhed
Sværhedsgrad
Tilberedningstid
Køkkengear in action
Alt du behøver er en skål, et spækbræt og en kniv
Det skal du bruge
- 2 dele engelsk lakridspulver, rålakridspulver eller rålakridsgranulat
- 1 del stødt ingefær
- Frisk frugt efter lyst skåret i “mundbidder” f.eks.
- Banan
- Æble
- Pære
- Andet frugt du elsker
Så nemt er det
- Bland lakridspulver og stødt ingefær grundigt i en skål
- Dyp et stykke af din udskårne frugt i blandingen
- Gentag hver gang du får lyst til en lækker frugt-lakridsbombe
Køkkentip
Der findes to slags lakridspulver: Stødt lakridsrod og engelsk lakridspulver (også kaldet rålakridspulver). Sidstnævnte er stærkere, men også renere i smagen. Brug derfor engelsk lakridspulver frem for stødt lakridsrod.
Prøv også at lave blandingen med 2 dele rent kakaopulver, 2 dele lakridspulver og 1 del ingefær eller at tilsætte små mængder af andre aromatiske og søde krydderier, såsom vanilje, kanel, kardemomme, allehånde og nelliker.
Og vigtigst af alt: Lav helst en meget større portion, end du kan spise lige her og nu. På den måde kan du altid tage en frugt-lakridsbombe, når du får lyst. For det gør du!