Gå til hovedindhold

En god hverdag – hver dag

Fiskeruller på quinoa

Fiskeruller på quinoa

Fiskeret som ser avanceret ud, men er utrolig let at lave, og som har masser af smag, friske krydderurter og bagte cherrytomater

Personer

Til 4 personer

Anvendelse

Varm aftenret eller forret i mindre anretninger

Holdbarhed

Retten smager også skønt kold, så rester kan du sagtens nyde dagen derpå

Sværhedsgrad

Let

Tilberedningstid

30-45 minutter

Det skal du bruge

  • 4 dl quinoa (sort, rød, gul eller hvid)
  • 1 L vand
  • 4 rødspættefileter
  • 1 bakke cherrytomater eller andre små tomater, såsom blommetomater, San Marzarino tomater e.l.
  • 1-2 fed hvidløg, knuste, hakkede eller skåret i skiver
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • bredbladet persille og andre grønne krydderurter, jo mere des bedre
  • salt
  • peber
  • citron

Så nemt er det

  1. Forvarm en gryde helt tør uden noget i ved at lade den stå et par minutter på fuld varme. Hæld quinoaen i gryden, skru ned for varmen og tør-rist quinoaen. Rør rundt og tørrist quinoaen i et par minutter, til den begynder at dufte af nødder.
  2. Tilsæt vand og lad quinoaen koge 15-20 min under låg. Husk at tjekke regelmæssigt, så den ikke brænder på i bunden.
  3. Sæt ovnen til 185 ° C på varmluft. Kom tomaterne i et ovnfast fad eller på en bradepande og bag dem i ovnen, mens quinoaen koger.
  4. Tag quinoaen af varmen, sluk for varmen, og tilsæt olivenolie, hvidløg, salt, peber og masser af grønne krydderurter. Rør det hele sammen. Stil gryden tilbage på den lune kogeplade med låg over, så den holder sig lun.
  5. Del rødspættefiletterne i to på langs, så du skærer langs med delingen der løber ned. Du kan evt. bare bruge en fjerkræsaks til at klippe dem i to.
  6. Tag de bagte cherrytomater ud af ovnen.
  7. Læg bagepapir i et ovnfast fad, og lav fiskeruller ved at rulle hver halve rødspættefilet sammen med skindsiden indad. Stil dem i bradepanden med den tykkeste side nedad. Giv dem alt fra seks til ti minutter i den varme ovn, alt efter hvor tykke de er.
  8. Kom quinoaen ud på et fad og stil de færdige fiskeruller ovenpå. Kom en bagt cherrytomat ned i åbningen i hver af fiskerullerne. Fordel resten af de bagte cherrytomater udover quinoaen.
  9. Drys med salt og peber samt et skvæt citronsaft og server.

Køkkentip

Rødspætte kan erstattes med alle de andre fladfisk, såsom søtunge, rødtunge, slethvar eller skrubbe.
Du kan sagtens komme endnu flere grøntsager sammen med quinoaen, f.eks. dampede gulerødder, asparges eller ærter.
Quinoa kan også erstattes med sorte linser, sorte ris, røde ris eller brune ris.
Sidst men ikke mindst, så kan du lave fiskerullerne for sig selv. De er en fortrinlig og ret flot forret.

Video