Gå til hovedindhold

En god hverdag – hver dag

Dressing med rødløg og chokolade

Dressing med rødløg og chokolade

En fuldstændig genial vinaigrette med rødløg, chokolade og rosiner, der kan peppe enhver salat op.
Den er sød, skarp, bitter, syrlig og salt.

Personer

Til 4 personer

Anvendelse

Som en syndig salatdressing, som dressing eller dip til rå og dampede grøntsager, på kogt kylling eller til pastasalater der skal smage anderledes og fantastisk

Holdbarhed

Op til 2 uger i køleskabet... Men du har spist den længe inden da!

Sværhedsgrad

Let

Tilberedningstid

10 - 15 min.

Køkkengear in action

Evt. en minihakker til at hakke rødløg, hvidløg, rosiner og chokolade

Det skal du bruge

  • 1 rødløg, finthakket
  • ½ dl mørke rosiner, hakket groft
  • 25-50 gr meget mørk chokolade med mindst 70% kakao, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 1 dl god eddike (Balsamico, hvidvin, rødvin, brun ris eller æblecider)
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber

Så nemt er det

  1. Hak rødløg, hvidløg og chokolade fint
  2. Hak rosiner groft
  3. Bland rødløg, rosiner, hvidløg, chokolade, olivenolie og eddike
  4. Smag til med salt og peber

Jo længere vinaigretten trækker, desto bedre bliver den, så hvis du har tid til at lave den en dag i forvejen, er det genialt.

Video