Gå til hovedindhold

En god hverdag – hver dag

Broccolisuppe

Broccolisuppe

Den mest fantastiske, lækre og cremede broccoli-cashew-suppe med linser og dampet torsk.

Personer

Til 4 personer

Anvendelse

Kan både bruge til aftensmad eller frokost

Holdbarhed

Suppen smager også glimrende kold, så hvis du laver for meget, kan du sagtens nyde suppen dagen derpå

Sværhedsgrad

Mellem

Tilberedningstid

30 minutter

Det skal du bruge

  • 1 L vand
  • 1-2 tsk god urteboullion
  • 500 g broccoli, skåret i grove stykker
  • 1 dl rå usaltede cashewnødder
  • En halv gryde vand
  • 4 gode stk torskefilet
  • Muskatnød
  • 4 dl kogte linser
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Salt
  • Peber

Så nemt er det

  1. Bring 1 L vand i kog og tilsæt urteboullion, broccoli og cashewnødder. Læg låg på gryden og kog broccolien mør. Det tager ca. 3-4 minutter. Tjek at den er mør, men stadigvæk grøn og lækker.
  2. Bring den halve gryde vand i kog. Når den koger, så tag den af varmen og kom torskestykkerne i. Læg låg på og stil gryden et andet sted end på den varme kogeplade, da der ikke skal tilføres mere varme. Lad torsken trække i 15 minutter, til den er mør.
  3. Blend broccoli-cashew-suppen grundigt, så du får en lækker lysegrøn og helt fløjlsblød suppe. Smag til med muskatnød, salt og peber.
  4. Vend linserne med olivenolie, salt og peber og fordel dem i fire store skåle eller dybe tallerkener. Hæld suppe over og top med et stk torsk øverst på dem hver især. Smag til med salt og peber.

Køkkentip

Du kan sagtens erstatte torsk med andre slags fisk, fx laks, lange, ørred m.m. Det skal bare være fisk, der kan skæres ud i pæne stykker uden skind og ben. Fladfisk dur ikke, da de er for tynde.

Du kan bruge alle mulige andre grøntsager end broccoli. Det skal bare være grøntsager, der egner sig til at blive kogt møre og blendes, fx gulerødder, rødbeder, søde kartofler, porrer, løg, tomat, jordskokker, persillerødder, pastinak, grønkål, fennikel eller squash.

Cashewnødderne kan erstattes med afskallede hampefrø eller usaltede rå pistacienødder. De kan også blive helt fløde-cremede, når det bliver kogt og blendet godt og grundigt.

Suppen smager helt fantastisk, så du kan også bare lave suppen for sig selv. Den er faktisk i sig selv et festmåltid.

Video

Hej vi bruger også cookies

Nogle bruges til forbedring af siden. Ved at klikke 'OK' accepterer du brugen af alle cookies.