Gå til hovedindhold

En god hverdag – hver dag

Avocadofloretter

Avocadofloretter

Tænk hvis du kunne få spiselige “blomster”, der på sin vis er sunde?
Nu skal du ikke tænke længere, for her er de: Verdens lækreste og flotteste avocadofloretter.

Personer

Til 4 personer

Anvendelse

Perfekt egnet som en lækker forret eller mellemret

Holdbarhed

Skal spises med det samme, da avocadoen hurtigt kan blive brun, hvis den får lov til at ligge i længere tid

Sværhedsgrad

Let

Tilberedningstid

10 minutter

Køkkengear in action

Et godt rivejern og en skarp urtekniv eller lille køkkenkniv

Det skal du bruge

  • Avocadoer, der er modne, men ikke overmodne
  • Frisk gurkemeje
  • Frisk ingefær
  • Salt
  • Peber
  • Citron eller lime

Så nemt er det

  1. Skær først avocadoen eller avocadoerne i halve. Pil herefter stenene ud.
  2. Tag en skarp urtekniv og “ril” avocadoen på langs, så du skærer igennem kødet og helt ud til skrællen en masse gange. På den måde laver du flager, der ligger i avocadoskrællen. Lidt som hvis du havde splittet et æg på en æggeskærer/hakker.
  3. Brug en ske til forsigtigt at grave kødet ud af de halve avocadoer. 
  4. Læg "kødet" fra en halv avocado på en lille tallerken med den flade side nedad og den runde side opad. Tryk forsigtigt på det med en ske, gaffel eller fingrene, så avocadoen deler sig i flagerne, du skar, og nu ligger i en flot floret.
  5. Riv lidt frisk ingefær og gurkemeje udover. Drys med salt og peber og dryp lidt citron- eller limesaft udover.
     

Køkkentip

Salt kan erstattes med sojasovs.

Frisk gurkemeje kan erstattes med tørret stødt gurkemeje, som du skal røre ud i citron- eller limesaften. Blandingen hælder du udover avocadofloretterne.

Du kan også prøve at komme lidt finthakket hvidløg på avocadofloretterne. Hvis du godt kan lide stærk mad, så kom lidt frisk eller tørret chili på. 

Du kan også lægge avocado direkte på en skive rugbrød eller fuldkornsbrød, så du får en avocadomad af den helt smukke slags.

Video