Gå til hovedindhold

En god hverdag – hver dag

Stress- og spændingsforløsende øvelser

TRE – Tension and Trauma Releasing Exercises

Mange mennesker med sclerose oplever spændinger i musklerne i form af spasticitet. Samtidig kan spasticitet være forbundet med symptomer som smerte, søvnforstyrrelser, træthed, svaghed, dårlig motorisk kontrol og blæreproblemer. Tension and Trauma Releasing Exercises (TRE) er en terapiform med det formål at mindske muskelspændinger og kan potentielt lindre en række af ovenstående symptomer. TRE består af syv muskeløvelser, der fremkalder en spontan rystelse af kroppen og kan praktiseres hjemme, når metoden er lært.

Læs mere om TRE:

Intro til TRE

Intro til TRE

Der findes endnu ikke nogen stærk dokumenteret evidens for effekten af TRE hos mennesker med sclerose, men nogle oplever at have gavn af terapiformen. Har du lyst til at afprøve TRE, finder du her en video, hvor du guides gennem TRE-øvelser for mennesker med sclerose uden fysiske begrænsninger

Fuldt program

TRE Øvelser tilpasset

TRE Øvelser tilpasset

Her finder du en video, hvor du guides gennem TRE-øvelser – i denne video er øvelserne specifik tilpasset til mennesker med sclerose med fysiske begrænsninger. 

Fuldt program

Franciska om TRE

Franciska om TRE

Her kan du høre Franciska fortælle om sin oplevelse med TRE. Hun har haft sclerose i 14 år og har praktiseret TRE i 12 år.

Erfaringer

Kaya om TRE

Kaya om TRE

Her kan du høre Kaya fortælle om sin oplevelse med TRE. Kaya blev diagnosticeret med sclerose i 2016 og har praktiseret TRE i 2,5 år. 

Erfaringer

Medlemsmøde - TRE

Medlemsmøde - TRE

På medlemsmødet d. 9. juni 2021 var fokus på TRE - stress- og spændingsforløsende øvelser, der kan forløse kroniske spændinger, stress og traumer. Psykolog Michael Morin Nissen introducerede til teorien bag TRE og gennemgik en række øvelser i praksis.

Fuldt program